in English  Suomeksi

Transceiver

Optiset Transceiverit (SFP, SFP+, XFP, X2, QSFP, CFP, CFP2 ja CFP4) muuttavat sähköisen signaalin optiseksi. Nykyään yleisin moduulityyppi on SFP+, joka toimii 10 Gbit/s nopeudella. Valikoimastamme löydät Transceiverit lähes kaikkiin käyttöympäristöihin ja verkkosovelluksiin. Tuotevarastomme on laaja ja toimitusaikamme nopea, toimitamme laitteen suoraan varastosta jopa saman päivän aikana. Kaikki tuotteemme täyttävät SFP MSA -standardin vaatimukset. Transceivereita voidaan käyttää -40 asteen ja 85 asteen välisissä lämpötiloissa.

Tuotteemme soveltuvat Ethernet, Fibre Channel ja PON -yhteyksiin jopa 100 Gbit/s nopeudella. Transceivereitä (SFP, SFP+, XFP, X2, QSFP, CFP, CFP2 ja CFP4) valmistetaan konesalien ja rakennusten sisäisten yhteyksien käyttöön sekä pidemmille matkoille, jopa maiden välisiin yhteyksiin. Moduulit toimivat moitteettomasti suurissakin nopeuksissa ja lämpötilan vaihteluissa ja valokuituyhteys on häiriötön.

Transceiver tyypit - SFP, SFP+, XFP, X2, QSFP, CFP, CFP2 ja CFP4

SFP on vanha yleisnimitys monelle eri laitekannalle: SFP toimii 100 Mbit/s – 4 Gbit/s nopeudella, samoin kuin GBIC, joka on SFP:n edeltäjä. SFP tulee sanoista: Small Form Pluggable. GBIC on nykyään poistuvaa teknologiaa, mutta on edelleen käytössä vanhoissa ratkaisuissa. Tämän hetken suosituinta Transceiver mallia SFP+-moduulia vastaavat mallit XFP, Xenpak ja X2 ovat myös poistumassa käytöstä. Transceiverien eli plugareiden teknologia ja nopeus kehittyvät koko ajan, samaa tahtia pienenee myös moduulien koko. QSFP-moduuleita käytetään 40 Gbit/s yhteyksissä. CFP, CFP2 ja CFP4 -moduuleita käytetään 100 Gbit/s yhteyksissä.

Fibre Channel

Levyjärjestelmien väliseen tiedonsiirtoon käytetään Fibre Channel -liikennettä, joka toimii yleensä nopeuksilla 8 Gbit/s tai 16 Gbit/s. Fiber Channel on optimoitu nimeen omaan levyjärjestelmien väliseen tiedonsiirtoon ja on eri tavalla koodattu kuin Ethernet-tiedonsiirto, joka toimii 1 Gbit/s, 10 Gbit/s ja 100 Gbit/s nopeuksilla. Fyysisesti sama SFP-Transceiver toimii molemmissa järjestelmissä, sekä 8 Gbit/s että 10 Gbit/s nopeuksilla – laite koodataan käyttötarkoituksen mukaan. 16 Gbit/s Fibre Channel yleistyy kovaa vauhtia ja on tällä hetkellä markkinoiden ykköstuote.

Transceiverit monimuoto- ja yksimuotokuiduille

Transceivereita (SFP, SFP+, XFP, X2, QSFP, CFP, CFP2 ja CFP4) on monimuoto- sekä yksimuotokuiduille. Rakennuksen sisäisessä tiedonsiirrossa käytetään yksimuoto- ja monimuotokuituja. Operaattorit ja palveluntarjoajat rakentavat ulkoiset verkot yksimuotokuidulla. Yksimuotokuidun ydin on 9 um ja monimuotokuidun 50 um tai 62.5 um. Yksimuotokuitu vaimenee vähemmän ja mahdollistaa näin pidemmät yhteydet. Monimuotokuidun Transceiverista käytetään yleensä nimitystä SX (1 Gbit/s) tai SR (10 Gbit/s). Yksimuoto-Transceivereissa valikoima on laajempi, aina 10km (LX/LR) mallista 120km (EZX) malliin.

transceiver

Pitkänmatkan CWDM ja DWDM -Transceiverit

Palveluntarjoajat käyttävät myös pitkänmatkan CWDM ja DWDM -Transceivermalleja. Nämä Transceiverit on tehty yksimuotokuidulle ja ne käyttävät hyväkseen useita ’kanavia’ – yhdelle valokuituyhteydelle ajetaan montaa eri aallonpituutta, jolloin yhdelle kuituparille saadaan jopa 80 yhteyttä.

CWDM ja DWDM -Transceiverien tuotekoodi rakentuu tuotteissamme seuraavasti: esim. AB-GLC-C47-D-C tarkoittaa 1Gbit mallia ja 1470 nm aallonpituutta, D merkitsee Digital Diagnostic Monitoring -termiä ja C tarkoittaa Cisco-yhteensopivaa.

QSFP, CFP, CFP2 ja CFP4 -Transceiverit

40 Gbit/s yhteyksiin käytetään QSFP-moduuleita. Moduuleita on olemassa sekä 40 Gbits/s että 4 x 10Gbit/s Fanout riippuen käyttötarkoituksesta. CFP-moduuleita käytetään 100Gbit/s yhteyksiin ja tekniikan kehittyessä moduulien koot ovat pienentyneet. Uusimpana on CFP4, joka on kaikista pienikokoisin, mutta se myös tuottaa eniten lämpöä.

Etkö löytänyt haluamaasi tuotetta?

Ota meihin yhteyttä niin avustamme tuotevalinnoissa.