Jyväskylän Sähkömessut 2024 startattiin Tietoliikenne­seminaareilla

Sähkömessut pidettiin onnistuneesti 7.−9.2.2024 Jyväskylän Paviljongissa. BCC:n osastolla kävi ajoittain niin kova vilske, että myyjien lounaskin kutistui parhaimmillaan sipsipussiin ja pahvimukilliseen kahvia. Erittäin onnistuneille messuille haettiin vauhtia Tietoliikenneseminaareista, jotka BCC piti asiakkailleen Vantaalla ja Jyväskylässä.

Seminaareissa kerroimme uusista tuotteistamme ja Jyväskylän Sähkömessuilla asiakkaamme pääsivät kokeilemaan omin käsin kuidun hitsausta.

BCC:n toimitusjohtaja Mika Joutsila oli yksi seminaarin kouluttajista.

”Olemme pitäneet tietoliikenneseminaareja jo useampana vuonna. Vaikka moni asia onkin ammattilaisille jo tuttua, silti seminaarissa saa lisää tietoa alan viimeisimmästä tekniikasta ja muista ajankohtaisista aiheista. Ammattilaisten on tärkeää pitää tietotaitonsa päivitettynä”, Joutsila toteaa.

BCC Solutionsin messuosastolla oli tietoa jakamassa ammattilaisten armeija: Ilari Huikuri, Jyrki Ollila, Mika Joutsila, Heikki Pietarinen, Patryk Galardziak, Harri Aarrelampi ja Juha Välke.
Seminaarissa kouluttajana oli myös Heikki Pietarinen, jolla on laaja kokemusta muun muassa konesaleista, teleurakoinnista ja tietoverkkojen vianetsinnästä.

”Tietoverkkojen vianetsintä voidaan tehdä järkevillä laitteilla näppärästi. Yksi seminaarin aiheista olikin NetAllyn vianhakuanalysaattorit, joiden ansiosta Ethernet-verkon vikakohdat voidaan paikantaa todella tarkasti. Tätä mahdollisuutta kannattaa hyödyntää paljon enemmän, sillä se tehostaa korjaustoimia huomattavasti”, Pietarinen kertoo.

Seminaarissa tuli monelle hyvää ja uutta tietoa ja joistakin aiheista kehkeytyi hyviä keskusteluita. Tietoliikenneseminaarit olivat tehokas startti kolmen päivän Sähkömessuille, joissa kävi yli 13 000 messuvierasta.

Messuosastolla sai testata useita tuotteita maailman huippubrändeiltä kuten netAlly ja Fluke Networks.
Sumitomo T72M12+ -kuitujatkoskoneen teknologia perustuu tekoälyyn.

BCC:n osastolla asiakkaat pääsivät kädestä pitäen kokeilemaan ja tutkimaan analysaattoreita, kaapelitestereitä, hitsikoneita, tutkia ja paljon muuta. Erittäin suosittua seurattavaa oli Sumitomon edustajan Patryk Galardziakin demonäytökset kuidun hitsaamisesta. Moni asentaja sai myös itse kokeilla miltä tuntuu työnteko viimeisimmän teknologian huippuhitsillä.

Galardziak esitteli Sumitomon nauhakuitujatkoskonetta, ja monet hämmästelivätkin koneen uskomatonta suorituskykyä.

”Tekoäly tekee näistä oikeasti järkeviä työkoneita. Vaikka kuitujen leikkauspinta olisi erittäin huono, liittää hitsi ne tarkasti yhteen. Kun ihmiset näkevät työn jäljen he todella yllättyvät. Jotkut ovatkin harmissaan todenneet, etteivät heidän omat koneensa tähän pystyisi”, Galardziak kertoo messutunnelmista.

Seminaarissa kouluttajana oli myös Heikki Pietarinen, jolla on laaja kokemusta muun muassa konesaleista, teleurakoinnista ja tietoverkkojen vianetsinnästä.

Joutsila on tyytyväinen seminaarien ja messujen annista.

”Meille on tärkeää jakaa tietoa asiakkaillemme. Kun he löytävät jotakin uutta työntekoon meidän ansiostamme, niin se itsessään jo palkitsee”, hän iloitsee ja muistuttaa, että BCC:ltä voi tilata myös räätälöityjä koulutuspaketteja erilaisille työyhteisöille.

Kuvassa Mika Joutsila ja Jyrki Ollinen.