Konesalien kaapelointi

Konesali, eli datakeskus tai palvelinkeskus, on huone tai kokonainen rakennus, jossa on useita tietokoneita ja niiden oheisjärjestelmiä, jotka tallentavat ja käsittelevät suuria määriä dataa. Konesali voi olla pieni, vain muutaman palvelimen ryhmä, tai suuri jopa tuhansien palvelimien kokonaisuus. Konesalin kautta kulkee niiden omistajille tai käyttäjille elintärkeää dataa, jolloin myös riski käyttökatkoksille pyritään minimoimaan.

Asiakkaiden tarpeet voivat vaihdella pienen toimiston sisäverkostosta aina teleyhtiön tai suuren hakukone- tai pilvipalvelutoimittajan massiiviseen tiedonsiirtoon. Konesalin toimintaperiaate on kuitenkin aina sama. Toimivassa konesalissa on huomioitu tehokas tiedonsiirto, laitteiston helppo päivitettävyys ja huollettavuus sekä laitekannan laajennusmahdollisuus. Tärkeää on myös laitteiden ja komponenttien ajantasainen dokumentointi, jolla varmistetaan tehokas työskentely ja konesalin jatkokehittäminen, vaikka operoivat henkilöt vaihtuisivatkin.

IT-inventointitieto on usein talletettu yksittäisiin tiedostoihin, kuten taulukoihin, tietokantoihin, verkon hallintajärjestelmiin, helpdeskiin ja työntekijän omiin muistiinpanoihin. netTerrain on IT-ympäristön inventointi- ja dokumentointiohjelmisto, joka auttaa organisaatioita parantamaan verkkojen ja konesalien laitteiden ja järjestelmien hallintaa.
Excelin ExpressNet-paneeliin käy joko ja/tai sekä kupari- että kuitumoduulit. Yhteen paneeliin voi yhdistää molempia kaapeleita, jolloin asennus on entistä joustavampaa ja helpompaa. Tämä vähentää telineiden vaatimaa tilaa ja mahdollistaa tulevaisuuden tarpeet ja laajennukset järjestelmän suunnittelussa. Excelin moduuleissa on laadukkaat liittimet, jotka on tehtaalla mitattu ja tarkistettu.

Laadukkuus näkyy niin asennuksessa kuin käyttöiässäkin

Konesalien asennuksissa tarvitaan usein ammattilaisten apua, kuten sähköasentajia tai jopa hitsareita. Kun käytetään tuotteita, jotka ovat helposti asennettavia, säästetään samalla myös kalliita työtunteja.

Esimerkiksi modulaariset kuitu- ja kuparikaapeloinnit nopeuttavat asennustyötä ja vievät vähemmän tilaa kuin perinteiset kaapeliasennukset. Modulaariset ratkaisut voidaan helposti myös siirtää, jos myöhemmin tulee tarvetta. Modulaaristen ratkaisuiden etuna on, että niitä voi kytkeä myös oma henkilökunta.

Tehdasvalmisteiset modulaariset kuitu- ja kuparikaapeloinnit ovat myös valmistajan toimesta/puolesta mitattu, tarkistettu ja dokumentoitu.

Konesalin suunnittelussa kannattaa ottaa huomioon, että käytettävän laitekannan kapasiteetti ja tekniikka kattaa mahdolliset laajennustarpeet tulevaisuudessa.

Konesalin turvallisuus

Konesalin turvallisuus on muutakin kuin varaustautumista kyberuhkiin. Hyvin hoidetussa konesalissa ei ole pyöri ylimääräisiä laitteita ja kaapelivyyhtejä, jotka hankaloittavat konesalissa työskentelyä tai voivat aiheuttaa tarpeettomia työturvallisuusriskejä. Hankintavaiheessa kaapelit kannattaa jo suoraan mitoittaa määrämittaansa.

Kaikissa konesalin tuotteissa tulee olla CE-merkintä. Lisäksi tuotteiden tulee täyttää asennuskohteen standardivaatimukset, kuten esimerkiksi paloluokitus.

Vaikka konesali on alkuinvestointina hintava, kannattaa laadukkaisiin tuotteisiin kuitenkin panostaa. Laitteet, joiden valmistamisessa on käytetty ensiluokkaisia materiaaleja, ja joissa tekniikka ja suunnittelu on viimeisteltyä, maksavat itsensä nopeasti takaisin olemalla pitkäikäisiä ja toimintavarmoja.

Kalibrointilaboratoriot BCCshop-verkkokaupassa

BCCshopista löydät laajan ja jatkuvasti kasvavan valikoiman laatutuotteita – tee ostokset silloin kuin sinulle sopii! Jos et löydä etsimääsi tuotetta, tarvitset lisätietoja, apua tuotteen valinnassa tai räätälöityjä ratkaisuja, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Lorem ipsum

Lorem ipsum

Lorem ipsum

Lorem ipsum

Lorem ipsum

Lorem ipsum

Lorem ipsum

Lorem ipsum

Lorem ipsum

Lorem ipsum