Raideliikenne

Junat, metrot ja raitiovaunut tarvitsevat toimiakseen luotettavan tietoliikenneverkon vuoden jokaisena päivänä – olipa sääolosuhteet millaiset hyvänsä. Hallintalaitteet, ohjaus ja seuranta ovat digitalisoituneet huimaa vauhtia viime vuosina. Luotettavat yhteydet auttavat kuljettajaa matkan aikana havainnoimaan ympäristöä, kuljettamaan ajoneuvoa turvallisesti sekä kommunikoimaan valvonnan kanssa.

Myös monet perinteiset asiakaspalvelutehtävät ovat siirtyneet digitaalisiksi. Esimerkiksi asiakkaiden matkalipun lukeminen vaatii luotettavan ja nopean mobiiliyhteyden. Usein liikennöitsijä haluaa tarjota asiakkailleen myös internetyhteyden WLAN-tekniikalla, jotta matkustaminen olisi mukavampaa.

Raideliikenteen vaatimien järjestelmien kirjo on laaja, mutta useimmat niistä liittyvät komento-, viesti- tai valvontajärjestelmiin tai raiteilla kulkevan yksikön kulunvalvonnan järjestelmiin. Näiden järjestelmien luotettava ja turvallinen toiminta on edellytys sujuvaan liikennöintiin ja kannattavaan liiketoimintaan.

Tärinän ja kosteuden kestäviä ratkaisuja

Raideliikenteen perinteisinä haasteina ovat laitteisiin kohdistuva tärinä sekä skandinaavisen ilmaston suuret lämpötilaerot eri vuodenaikoina. Esimerkiksi paukkupakkasesta lämpimään varikkohalliin tulevan raitiovaunun laitteisto joutuu alttiiksi kosteudelle, kun kylmä ilma tiivistyy laitteistoissa vesipisaroiksi. Kaikkien tietoliikennetuotteiden, joita käytetään raideliikenteen liikkuvassa kalustossa, tulee täyttää standardi EN50155:n vaatimukset mm. lämpötilan-, kosteuden-, tärinän- ja iskunkestävyydestä.
Lantechin kestävät I(P)ES-5416T-teollisuus-Ethernetkytkin soveltuu erityisesti raideliikenteeseen (EN50155 hyväksytty). Kytkin tukee automaattitilaa, tehostettua tilaa, junatilaa sekä monivideo-VLAN- ja perustilaa. Kytkin kestää skandinaaviset sääolosuhteet, sillä sen käyttölämpötila on -40°C – +75°C.
Raideliikenteen tärinä rasittaa kaapeleiden liittimiä. Ethernet-kaapeleissa pitääkin olla teollisuus-Ethernet-asennuksiin soveltuvat M12-liittimet.

Vaativat olosuhteet näkyvät tietoliikenneverkon tuotteiden erikoissuunnittelussa ja komponenttien valmistuksessa. Esimerkiksi kierteellisillä liittimillä olevat kaapelit (M12) pysyvät luotettavasti kytkettyinä tärinästä huolimatta. Piirilevyissä tärinä on huomioitu kiinnittämällä komponentit erityisen vahvasti toisiinsa, ja kosteuden kestävyys on maksimoitu lakatulla pinnalla. Määrämittaiset kaapelit säästävät tilaa ahtaissa asennuspaikoissa kuten junan välikatossa.

Raideliikenteessä käytettävät teollisuus-Ethernet tuotteet soveltuvat myös muihin haastaviin kohteisiin kuten vaikkapa kaivoksiin tai erilaisiin teollisuuskohteisiin. Laadukkailla tuotteilla voidaan toteuttaa tietoliikennejärjestelmiä, jotka ovat mahdollisimman vakaita haasteellisissakin olosuhteissa.

Kalibrointilaboratoriot BCCshop-verkkokaupassa

BCCshopista löydät laajan ja jatkuvasti kasvavan valikoiman laatutuotteita – tee ostokset silloin kuin sinulle sopii! Jos et löydä etsimääsi tuotetta, tarvitset lisätietoja, apua tuotteen valinnassa tai räätälöityjä ratkaisuja, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Lorem ipsum

Lorem ipsum

Lorem ipsum

Lorem ipsum

Lorem ipsum

Lorem ipsum

Lorem ipsum

Lorem ipsum

Lorem ipsum

Lorem ipsum