Teleurakointi

Puhelinoperaattorien tai eri yhteisöjen rahoittamia ja ylläpitämiä valokuituverkkoja rakennetaan, laajennetaan ja päivitetään jatkuvasti. Myös vanhoja kupariverkkoja, eli ns. puhelinverkkoja, hyödynnetään edelleenkin laajasti.

Verkon toimintavarmuutta parannetaan rakentamalla vaihtoehtoisia linjoja mahdollisia vikatilanteita varten. Projektit saattavat olla mittavia ja tarkasti aikataulutettuja, jolloin teleurakoitsijoiden työn pitää sujua mahdollisimman mutkattomasti. Työkalujen toimintavarmuus ja tarvikkeiden nopea saatavuus on silloin ensiarvoisen tärkeää.

Sumitomo käyttää T-72C+ -kuitujatkoskoneessaan NanoTune-teknologiaa, joka varmistaa laadukkaan hitsauksen kehnoissakin olosuhteissa. Hitsaus tapahtuu nopeasti 5 sekunnissa, jatkokset ovat parempia ja uudelleen tehtävien hitsausten määrä vähenee merkittävästi. SumiCould-sovelluksen ansiosta käyttäjä saa älypuhelimeen hälytyksen leikkurin terän ja elektrodien kulumisesta.

Uusien kaapelien tehokas asentaminen maastoon vaatii koko joukon ammattilaisia. Parhaimmillaan kaapelia asennetaan jopa useita kilometrejä päivässä, joka tarkoittaa melkoista määrää valokuitua ja noin 200–300 kuitujatkosta päivässä. Jotta työ olisi joutuisaa koko urakkaporukalle, on kuidunpuhalluksen oltava sujuvaa, ja teleurakoitsijan on tehtävä kuitukaapelin liitokset nopeasti ja huolellisesti. Laadukkaalla kuitujatkoskoneella varmistetaan, että kuidun päät hitsaantuvat toisiinsa tarkasti aikaa tuhlaamatta – parhaimmillaan liitoksen hitsauksen voi tehdä vain muutamassa sekunnissa.

Kaapelin toimivuus ja toimimattomuus tarkistetaan valokaapelitutkalla. Valokaapelitutka, joka toimii yksinkertaisesti vain muutamalla napin painalluksella, eikä vaadi mittauskohteessa erillisiä säätöjä, nopeuttaa teleurakoitsijan työtä merkittävästi. Hyvä valokaapelitutka kertoo luotettavasti vian laadun; onko kyseessä taipuma, signaalin vaimentuma vai onko kuitu katkennut kokoaan. Vian laadun määrittämisen lisäksi vikakohta voidaan paikantaa erittäin tarkasti, jopa metrien tarkkuudella. Oikeat työkalut säästävät merkittävästi teleurakoitsijan aikaa.

Turvaamme selustasi tehokkaalla huoltopalvelulla ja neuvonnalla

Tänä päivänä valokuituverkko voidaan toteuttaa myös XGS-PON-ratkaisuna. XGS-PON mahdollistaa jopa 10 Gbitin yhteysnopeuden, joka on jaettavissa usealle käyttäjälle. Ratkaisu vaatii erilaisia passiivikomponentteja, joiden valinnassa voimme auttaa.

Jotta laitteet pysyisivät toimintavarmoina ja luotettavina, on niitä huollettava ja kalibroitava säännöllisesti. Tarjoamme kattavat huolto- kalibrointi palvelut Sumitomon, EXFON ja Fluken laitteille. Tarvittaessa, etukäteen sovittaessa, saat lainalaitteen huollon tai kalibroinnin ajaksi.

EXFO MAX-730C -kuitututka soveltuu vankan rakenteensa ja parannetun kosketusnäytön ansiosta ulkokäyttöön. Sillä voidaan testata mm. FTTx/PON-järjestelmiä ja metrolinkkejä.
Fluke Networksin DSX-602-testeri soveltuu kupariverkon testaukseen, ja se suoriutuu EA-mittauksesta (10G/Cat 6a) jopa 10 sekunnissa. LinkWare-ohjelman avulla testausraportti syntyy nopeasti ja vaivattomasti. DSX tallentaa jopa 12000 Cat 6a -mittausta grafiikkoineen.

Kalibrointilaboratoriot BCCshop-verkkokaupassa

BCCshopista löydät laajan ja jatkuvasti kasvavan valikoiman laatutuotteita – tee ostokset silloin kuin sinulle sopii! Jos et löydä etsimääsi tuotetta, tarvitset lisätietoja, apua tuotteen valinnassa tai räätälöityjä ratkaisuja, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Lorem ipsum

Lorem ipsum

Lorem ipsum

Lorem ipsum

Lorem ipsum

Lorem ipsum

Lorem ipsum

Lorem ipsum

Lorem ipsum

Lorem ipsum