Mediamuunnin on nimensä mukainen laite, joka muuntaa signaaliin yhdestä mediasta toiseen – useimmiten RJ-45 kupariethernet-signaalista optiseksi signaaliksi valokuituun. RJ-45 kupariethernet kytketään mediamuuntimeen, jonka toiselle puolelle kytketään valokuituyhteys. Mediamuunnin muuttaa Ethernet-signaalin valoksi; prosessi toistuu kuidun toisessa päässä, jossa mediamuunnin muuttaa signaalin jälleen kupariethernet-verkkoon sopivaksi signaaliksi.

Mediamuuntimessa yksi signaali menee sisään ja toinen tulee ulos. Mikäli halutaan muuntaa useampi signaali samassa laitteessa, kyseessä on Ethernet-kytkin, jonka toimintaperiaate on erilainen. Joissain mediamuuntimissa voidaan käyttää myös SFP-Transceivereita kiinteiden kuituporttien sijaan.

Mediamuuntimia löytyy erilaisiin käyttötarkoituksiin. Niitä käytetään muun muassa koneisaleissa ja atk-ristikytkennässä. Mediamuuntimet ovat käytössä myös rakennusten sisäisissä yhteyksissä sekä myös kiinteistöjen välisissä yhteyksissä.

Mediamuunnin myös ulkokäyttöön

Mediamuuntimia löytyy myös IP-luokituksella ulkokäyttöön sekä haastaviin sääolosuhteisiin. Mediamuuntimien käyttöalue voi vaihdella jopa -40 °C – +70 °C välillä. Mediamuuntimia voidaan käyttää esimerkiksi halleissa ja tuotantolaitoksissa. Tämän tyyppiset mediamuuntimet ovat ominaisuuksiltaan ja käyttötarkoituksiltaan hyvin lähellä teollisia ethernet -kytkimiä.

Mediamuunnin voi syöttää myös POE-signaalia (Power over Ethernet) muun muassa IP-kameroille ja WLAN-tukiasemille.

Mediamuunnin -tyypit

Mediamuuntimia on olemassa stand alone -malleja sekä räkkiin asennettavia malleja. Mediamuuntimia voidaan asentaa 19” räkkiin useita. Räkkiin asennettavissa malleissa myös etähallinta on mahdollista.

Mediamuuntimia löytyy eri käyttönopeuksille aina 100 Mbit:stä ja 1 Gbit:n Ethernetistä jopa 10 Gbit:n nopeuksiin. Yleisimmin käytössä on 1000 Mbit:n SFP tai RJ-45 yhteys.

Kaikki edustamamme tuotteet ovat laadukkaita ja kestäviä – näitä tuotteita käyttävät muun muassa operaattorit, ICT-palveluntarjoajat sekä verkonrakentajat. BCC Solutions tarjoaa kaikki tarvittavat tuotteet ja tarvikkeet operaattorien ja muiden valokuituverkkotoimijoiden tarpeisiin. Meiltä löydät kaiken, mitä toimivaan valokuituverkkoon tarvitaan.

Mediamuunnin laajasta varastovalikoimasta ja nopeilla toimituksilla

BCC Solutions on luotettava valokuitutuotteiden ja -tarvikkeiden erityisosaaja. Käytetyimmät ja suosituimmat mallit löytyvät aina suoraan varastosta, toimitus onnistuu jopa saman päivän aikana.

Yrityksemme palvelee kaikkia valokuituverkkojen kanssa työskenteleviä kokonaisvaltaisesti ja luotettavasti. Edustamamme päämiehet ovat alan huippuosaajia ja tuotteet on suunniteltu täyttämään alan tarkat vaatimukset. Asiakkaitamme ovat muun muassa operaattorit ja valokuituverkkorakentajat. Valikoimastamme löytyvät kaikki mahdolliset valokuituverkkotuotteet, -laitteet sekä -tarvikkeet aina pienimmistä komponenteista suurempiin laitejärjestelmiin.

Etkö löytänyt haluamaasi tuotetta?

Ota meihin yhteyttä niin avustamme tuotevalinnoissa.