CAT-KAAPELIT

CAT-kaapelit ovat kuparisia parikaapeleita, jotka on tarkoitettu tietoliikennesignaalien siirtoon. CAT-kaapeleita kutsutaan yleisesti verkkokaapeleiksi, ja normaali CAT-kaapeli on varustettu ns. Ethernet eli RJ45-liitimellä.

CAT-kaapeleita on ollut kehityksensä aikana useita eri kategorioita. Käytännössä suurempi kategorianumero on tarkoittanut aina edellistä kategoriaa suurempaa nopeutta. CAT6-kategorian kaapeli on tällä hetkellä yleisin kaapelityyppi, ja se on yleisesti käytössä normaaleissa sisäverkkonopeuksissa (1 Gbit/s).

Datakeskuksissa käytetään yleisesti ns. datakeskuskaapeleita, jotka ovat yksinkertaisuudessaan vain useampi porttisia CAT-kaapeleita. Ne on yleensä tarkoitettu datakeskuskäyttöön konesaleihin, ristikytkentöihin jne. 

CAT6 (B)

CAT6 on kierretty parikaapeli verkkokäyttöön. CAT6 on taaksepäin yhteensopiva, joten sitä voidaan käyttää CAT5-kaapeleiden kanssa. CAT6-kaapelit tukevat suurempaa siirtonopeutta verrattuna CAT5-kaapeleihin, ja ne ovat vähemmän alttiita häiriöille.

Uusimmissa sisäverkkokaapeloinneissa käytetään kehittyneempää CAT6a-kaapelointia, joka mahdollistaa suuremmat tiedonsiirtonopeudet. Korkeamman taajuuden ansiosta CAT6a yltääkin jopa 10 Gbit/s tiedonsiirtonopeuksiin. 

CAT7

CAT7 on uusi kategoria, joka on tarkoitettu erittäin suurille siirtonopeuksille ja se sopii hyvin mm. datakeskuksiin. CAT7 eroaa nopeutensa lisäksi vanhemmista CAT-kaapeleista liittimen osalta, sillä uusissa CAT7-kaapeleissa on uusi GigaGate 45 -liitin (GG45). CAT7 suuremmissa nopeuksissa tiedonsiirtoon hyödynnetään useimmiten valokuitua. 

Excel

Excel Networking on maailman johtava CAT-kaapeleiden toimittaja, joka tarjoaa edistyksellisiä yleiskaapelointiratkaisuja. Excel-tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan täyttämään tiukimmatkin laatuvaatimukset ilman kompromisseja ja viimeisintä teknologiaa hyödyntäen. Erityistä huomiota kiinnitetään järjestelmän toimivuuteen sekä testaukseen. Excel antaa yleiskaapelointijärjestelmälle 25 vuoden takuun, kun asennus on toteutettu valtuutetun asennusliikkeen toimesta.

CAT-KAAPELIT BCCshop-verkkokaupassa

BCCshopista löydät laajan ja jatkuvasti kasvavan valikoiman laatutuotteita – tee ostokset silloin kuin sinulle sopii! Jos et löydä etsimääsi tuotetta, tarvitset lisätietoja, apua tuotteen valinnassa tai räätälöityjä ratkaisuja, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

CAT6-kaapelit

CAT7-kaapelit

Datakeskuskaapelit

Kaapelointijärjestelmät

Muut CAT-tuotteet