Kalibraattorit

Mittalaitteiden kalibroinnin tarve kasvaa jatkuvasti. Eri laatujärjestelmät, monet standardit ja säädökset edellyttävät käytettävien mittalaitteiden olevan kalibroituja. Myös loppukäyttäjät vaativat useasti vastaanottaessaan tuotteita tai palveluita, ja että mittauksissa ja raporteissa olevat mittaukset ovat tehdyt kalibroiduilla laitteilla.

Kalibroitaessa laite, sen kaikkien mittausalueiden ja suureiden tarkkuus tarkistetaan ja verrataan luvattuihin tarkkuuksiin. Hyvälaatuisissa mittalaitteissa valmistaja on julkaissut spesifikaatiot (luvatut tarkkuudet) ja kalibrointiohjeet (mm. kalibrointipisteet)

Modernit kalibraattorit, joilla kalibroidaan yleisesti käytettyjä mittalaitteita, ovat pitkälle automatisoituja. Haluttu kalibrointipiste saadaan niissä helposti yleensä vain syöttämällä kalibrointipiste numeronäppäimistöllä. Toimintoja voidaan myös automatisoida ohjelmistoilla. Tällaiset kalibraattorit ovat korvanneet aiemmin käytetyt monesta eri laitteesta koostuneet kalibrointiratkaisut.

Kalibrointilaitteiden mittausepävarmuuden (tarkkuuden) tulee olla pienempi kuin kalibroitavan laitteen (vähintään 4x). Tarpeeksi tarkan ja sopivan kalibraattorin löytämiseksi tietylle kalibroitavalle laitteelle, tuleekin käydä kalibraattorin kaikki virhelähteet ja niiden epävarmuudet läpi ja laskea kokonaisepävarmuus. Autamme tarvittaessa mielellämme tällaisissa asioissa, ja useissa kalibraattoreissamme on valmiiksi ilmoitettu kokonaisepävarmuus 12 kk ajanjaksolle.

Kalibroinnin yhteydessä voidaan kalibroitava laite mahdollisesti säätää, jos siihen on tarvetta. Termi ”kalibrointi/kalibroitu” ei kuitenkaan tarkoita säätöä. Kalibrointi ei myöskään tarkoita, että laite olisi kunnossa seuraavan vuoden, vaikka kalibrointiväli olisi tuo yleisin 12 kk. Kalibrointitodistus koskee aina vain kalibrointihetkeä.

Investoimalla omaan kalibraattoriin voidaan laitteet/järjestelmät tarkistaa helposti milloin tahansa, jos epäillään vikatilannetta tms. Myös logistiikka helpottuu, kun laitteet voidaan kalibroida paikan päällä.

Kalibraattorit BCCshop-verkkokaupassa

BCCshopista löydät laajan ja jatkuvasti kasvavan valikoiman laatutuotteita – tee ostokset silloin kuin sinulle sopii! Jos et löydä etsimääsi tuotetta, tarvitset lisätietoja, apua tuotteen valinnassa tai räätälöityjä ratkaisuja, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Anturit

Kalibrointiohjelmistot