Kuitujatkoskoneet ja työkalut

Valokuidun asennuksessa tarvitaan monia erikoistyökaluja, kuten esim. kuitujatkoskoneita ja kuitupuhaltimia.

Kuitujatkoskone hitsaa kahden valokuidun päät yhteen niin, että datavirta ylittää liitoskohdan ilman häiriöitä. Kuidunpuhalluskone puolestaan on valokaapelin asennuslaite, joka on suunniteltu puhaltamaan kaapelit esiasennettuihin tietoliikennekanaviin ja mikrokanaviin paineilman avulla.

Lisäksi kuitujen asennuksessa tarvitaan erikoispihtejä sekä erilaisia hionta-, kytkentä- ja kuorintatyökaluja

Kuitujatkoskone

Kuitujatkoskone eli kuituhitsauskone liittää kaksi valokuitukaapelia toisiinsa valokaaren avulla. Kaapelien päät kuoritaan ja leikataan tarkkuusleikkurilla tasaisiksi. Tämän jälkeen kuidut asetetaan koneeseen ja automatiikka hoitaa lopun. Jatkoskohdan päälle asetetaan jatkosholkki, joka lämmitetään koneen uunissa. Holkki kutistuu ja suojaa liitoskohdan. Kuitujatkoskone liittää kuidut toisiinsa niin, että kuitua pitkin kulkeva valo jatkaa kulkuaan suoraan, ei hajaannu eikä heijastu jatkoskohdassa. Laadukas kuitujatkoskone tekee jatkoskohdasta ja sitä ympäröivästä alueesta lähestulkoon yhtä vahvan kuin täysin koskemattomasta kuidusta.

Kuitujatkoskone käyttää automaattista ydinkohdistusmetodia, joka kohdistaa kuidut täydellisesti toisiinsa x-, y- ja z-tasoilla. Kuituhitsauskone tarkistaa myös liitoksen vahvuuden eli arvioi, onko liitoskohta tarpeeksi vahva kestämään mekaanista käsittelyä, pakkausta ja pitkäaikaista käyttöä.

Hyvä kuitujatkoskone on pieni, kestävä ja kevyt laite, joka sopii monenlaiseen käyttöön. Kuitujatkoskoneen valinnassa tärkeimmät ominaisuudet liittyvät kuitenkin hitsausnopeuteen, käyttöliittymän selkeyteen, koneen fyysisiin mittoihin sekä painoon.

Sumitomon kuitujatkoskoneita nopeasti varastosta

Esimerkiksi Sumitomo T-71C+ kuitujatkoskone edustaa viimeisintä teknologiaa, sen hitsausautomatiikka on optimoitua ja hitsaus nopeaa. Sumitomo T-71C+ -kuitujatkoskone hitsaa kuidut toisiinsa jopa 6 sekunnissa. Sumitomoissa on suomenkielinen kosketusnäyttö. Varastoimme itse Sumitomo-kuitujatkoskoneita, joten toimitus onnistuu nopealla aikataululla.

Kuitujatkoskoneet ja työkalut BCCshop-verkkokaupassa

BCCshopista löydät laajan ja jatkuvasti kasvavan valikoiman laatutuotteita – tee ostokset silloin kuin sinulle sopii! Jos et löydä etsimääsi tuotetta, tarvitset lisätietoja, apua tuotteen valinnassa tai räätälöityjä ratkaisuja, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Kuitujatkoskoneet

Kuitujatkoskoneiden varaosat