Teollisuus-Ethernet

Teollisuus-Ethernet on yleisnimitys Ethernet-verkkoversioille, joita käytetään automaatiossa. Näitä Ethernet-verkkoja ovat mm: PROFINET, EtherCAT, Modbus/TCP, EtherNet/IP ja Foundation Fieldbus HSE. Käytännössä Teollisuus-Ethernet laitteet erottaa kuluttajatuotteista siitä, että ne on valmistettu teollisuusluokan standardien mukaisesti, joten ne ovat ideaalisia ratkaisuja haastaviin ja kriittisiin käyttöympäristöihin. Teollisuus-Ethernetin kytkimiä on olemassa erilaisilla porttimäärillä ja nopeuksilla aina 10/100/1000GBASE-T-yhteyksistä 10 Gbit/s Ethernet-yhteyksiin saakka.

Yleisimmät liitintyypit teollisuus-Ethernet verkoissa ovat RJ-45 ja M12 ja kaapelityyppinä suojattu parikaapeli. Yhteistä näille teollisuus-Etherneteille on OSI-tason 1 taso. Tämä kattaa kaapeloinnin ja siinä kulkevan signaalin määrittelyt. Koska kaapelointi noudattaa EN50173 ja ISO11801 standardeja eli yleiskaapeloinnin standardeja, voidaan mm. PROFINET, EtherNet/IP, EtherCAT, Modbus/TCP ja Foundation Fieldbus HSE verkkojen kaapeloinnit mitata Ethernet-verkon testereillä. Näin säästetään kustannuksissa sillä erillisiä teollisuus-Ethernet verkon kaapelitestereitä ei tarvita.

Teollisuus-Ethernet verkon, esimerkiksi PROFINET-kaapeloinnin, mittaukset sujuvat esim. NetCat, Fluke- CableIQ ja DSX-testereillä. Normaalien RJ45 mittakaapelien lisäksi saatetaan tarvita M12 liittimin varustettuja mittakaapeleita ja adaptereita. On myös hyvä muistaa, että parikaapeloinnin lisäksi voidaan käyttää valokuitukaapeleita, mikäli etäisyydet ovat yli 90/100 m tai ympäristö on erittäin ongelmallinen sähköisten häiriöiden takia. Maadoituksen ja potentiaalintasauksen ongelmista johtuvia häiriöitä mitataan ja paikallistetaan EMC työkaluilla.

Teollisuus-Ethernet-tuotteet BCCshop-verkkokaupassa

BCCshopista löydät laajan ja jatkuvasti kasvavan valikoiman laatutuotteita – tee ostokset silloin kuin sinulle sopii! Jos et löydä etsimääsi tuotetta, tarvitset lisätietoja, apua tuotteen valinnassa tai räätälöityjä ratkaisuja, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

19" Rack-kytkimet

DIN-kisko-kytkimet

IP67-kytkimet

Muuntimet

Modeemit

Serverit

Analysaattorit

Muut teollisuus-Ethernet-tuotteet