Verkosto

Toimiva verkosto tarvitsee paljon erilaisia laadukkaita komponentteja. Suuri osa verkosto kokoonpanoista perustuu 19″ räkkien ympärille.

Räkkiin kiinnitettävien laitteiden korkeutta mitataan käyttämällä U-yksikköä. Yhden räkkiyksikön korkeus on 44,45 mm. Korkeudeltaan yhden räkkiyksikön kokoinen laite merkitään ”1U”-merkinnällä, kahden yksikön korkuista laitetta ”2U”-merkinnällä, jne. Tavallisesti laiteteline- tai kaappi on 42U korkea.

19" räkki on ”de facto” -asennuskaluste

19″ räkki on standardien EIA 310-D, IEC 60297 ja DIN 41494 SC48D mukainen laiteteline tai -kaappi, johon voidaan asentaa 19 tuumaa (482,6 mm) leveitä laitteita. 19″ räkin asennusaukko määritelty minimissään 450 mm leveäksi.

19″ räkkejä käytetään pääasiassa ammattikäytössä esim. tietoliikenne ja audiotekniikan sekä erilaisten mittalaitteiden ja instrumenttien kiinnitykseen. Toisiinsa kytkettävistä laitteista saadaan räkkiin asennettuna muodostettua selkeä kokonaisuus. 19″ räkki on yleisin räkkikoko ja se onkin muodostunut standardiksi esimerkiksi palvelinkoteloissa.

PDU (Power Distribution Unit) eli tehonjakeluyksikkö on puolestaan laite, joka on varustettu useilla virtapisteillä. PDU:t on suunniteltu erityisesti konesalien ja räkkien virran jakeluun.

Perinteinen ”lankapuhelin”

Kaapelin välityksellä liikkuvaan ääneen perustuva puhelin on vanha keksintö, mutta silti edelleen laajasti käytetty ratkaisu. Esimerkiksi ADSL-internet yhteydet perustuvat puhelin tekniikkaan. Puhelinpistokkeesta voidaan ottaa sopivalla liittimellä datayhteys ja samaan aikaan siihen voidaan liittää haaroittimella myös lankapuhelin.

Puhelinverkkoja voidaan käyttää myös sisäiseen kommunikointiin rajatussa ympäristössä esim. teollisuuslaitoksissa tai laivoilla. Langallinen puhelinyhteys ei ole yhtä herkkä häiriöille kuin langattomat yhteydet. Uusimmat puhelimet voivat hyödyntää myös valokaapelia äänen siirtämiseen.

Verkostot BCCshop-verkkokaupassa

BCCshopista löydät laajan ja jatkuvasti kasvavan valikoiman laatutuotteita – tee ostokset silloin kuin sinulle sopii! Jos et löydä etsimääsi tuotetta, tarvitset lisätietoja, apua tuotteen valinnassa tai räätälöityjä ratkaisuja, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

PDU

19"

IEC

LSA

Muut verkostotuotteet